02 January 2010

Mmm... mulle meeldib internet!

Kuigi väidetavalt on 80% internetiportaalidest mingid pornosaidid.. siis mind see ei sega. Vähemalt siiani mitte, sest minu huvid on teised… on pisut hariduslikumad :). Täna on viimane laupäev, mil pühadega seoses „Tagatargemad“ puhkusel on. Selles aga ongi interneti võlu, et see annab vabaduse- ei pea olema seotud mingite telekavadega, vaid saab vaadata huvitavaid asju just siis, kui selleks vajadust on… Niisiis, mida mõnusat ja harivat leiab internetist? Võimalused on piiritud! Eriti, kui ei ole ka mingit keelebarjääri. Aga palju õpetlikku on ka ERRi portaalis ja ka Tagatargemate kodulehel. Näiteks saab vaadata järjest kõiki järjelugusid, mis on mõnusalt teemade kaupa üles pandud. Nii saab osaleda mitmenädalasel leiva-, keraamilise mosaiigi- , või säästliku eluviisi koolitusel kõigest poole tunniga. Kõige uuem muudatus puudutab rubriiki „tsitaadid“, mis on saanud uue koondnimetuse „Miks õppida?“ Seal all on parimad videod ja tsitaadid saates olnud persoonilugudest. Niisiis saab järjelugudest praktilist infot ja „Miks õppida?“ rubriigist eeskuju ja innustust tublide ja hakkajate inimeste õpiteekondadest.
Sageli oleneb see, kui palju ja millist infot inimene internetist leiab, tema harjumustest. Kui inimesel on näiteks selline harjumus, et ta külastab kord päevas näiteks Delfit ja vaatab meile, siis ei õpi eriti midagi. Ja kui pühade ajal teleka lahti teed ja vaatad, et „no mitte midagi ei tule sealt telekast“, siis on see ka pisut piiratud vaatenurk. Telekast ei pruugigi midagi peale vanade kontsertide ja igavate showde tulla, kuid see ei tähenda, et olukord on lootusetu. Sellisel hetkel on üheks alternatiiviks just internet, kust saab järele vaadata kõik need saated, mis seni kiirete aegade tõttu nägemata on jäänud.. Mulle näiteks meeldib vaadata järjest ära terve eelneva nädala Luuletused, mis tavaliselt on pärast spordi uudiseid. Kuna uudised spordist ei paku mulle eriti pinget, siis ma eelistan ka luuletusi vaadata pigem internetist, kui jääda neid pärast AK-d kannatamatult ootama. Pühade ajal on raadiosaadetest minu täielik lemmik agaRaadio Ööülikool .Valin sealt jälle põnevamad loengud välja ja kuulan mõnuga. ERRi teaduse portaalis on ka lingid kõigile huvitavatele ja harivatele saadetele, mida siis enda äranägemise järgi endale sobival ajal alati vaadata saab.
Üldiselt on internet juba nii iseenesest mõistetav, et isegi filosoofidel ja teadlastel on blogid, kuhu nad oma mõttelennu kontsentaratsiooni üles laadivad. Nii et kõige uuem informatsioon on pidevalt kõigest interneti kaugusel.

No comments:

Post a Comment