25 January 2010

Konverents, millele registreerumiseks on vaja kirjutada motivatsioonikiri??!

Tulemas on midagi tõeliselt põnevat ja sinna registreerumiseks on aega veel vaid napilt kolm päeva!
Järgnevalt lõik konverentsi tutvustavalt lehelt (http://tedx.ee/) :
"Meie ümber tehakse kõrgel tasemel huvitavat teadust, millest meil aimugi ei ole. On hämmastavaid, loominguliselt mõtlevaid inimesi, kes suudavad nihutada meie harjunud vaatepunkti. Igaüks meist on kogenud, kui inspireeriv on kuulata mõne teise eluala professionaali rääkimas kirglikult oma asjast."

Samalt lehelt saab vaadata ka eelmise TEDxTallinna esinejate ettekandeid, millest mulle enim meeldis Aivar Halleri "Vajame vähem konkurentsi ja rohkem koostööd".

Sügisel, kui ma ennast täiskasvanute õppimise ja elukestva õppe strateegiaga kurssi viisin, siis minu jaoks kõige inspireeerivam oli lugeda Doris Kareva artiklit elukestvast õppest. Seal ta rääkis just sellest, mida Aivargi rõhutab, et täiskasvanute enesetäienduse üks komponente peaks kindlasti olema ka õppida tegema koostööd. Oskus kollektiivselt suuri asju korda viia, on asi, millega tuleks tegeleda palju rohkem. Praegu on meie ühiskond soodustanud "ära panemist" ja üksinda nokitsemist, kuid selleks, et hakkaksid toimuma tõelised kvalitatiivsed muutused, on vaja edendada koos tegutsemise oskusi.

1 comment: