28 April 2010

Heade suhete nimel tuleb hästi kuulama õppida..

Naljakas, et tegelikult elus õnnelik olemiseks tuleb pidevalt õppida.. isegi oma armsate inimestega tuleb suhtlema õppida, hoolimata sellest, kui kaua me nendega juba suhelnud oleme. Selles mõttes on õppimine üks osa inimese põhiolemusest, mis tagab talle hea elukvaliteedi - kui õpid endale kallite inimestega suhtlema, saad osa elu parimast osast ja oled ilus, terve ja õnnelik. Samas, kes on jonni täis ja oma ebatäiuslikkust või kesiseid suhtlusoskusi ei tunnista, hakkab kannatama pidevate tülide, arusaamatuste ja üksildustunde pärast.
PREP-paarisuhtekoolitus tundub mulle täiesti mõistlik viis õpetamaks nn. tavalisele inimesele, kuidas aastate jooksul mandunud paarisuhted õigete rääkimis-, kuulamis-, tunnetepeegeldamisvõtetega uuele tasemele saada. Ja Hannes proovis selle kõik omal nahal järele :)
Vaata ise:

4 comments:

  1. Võiksid pikemalt kirjutada, siis tekiks lugejal rohkem mõtteid sellega seoses ja eelistatavalt mittevajalikke lauseid kasutamata. Lugejale hästi visualiseeritud ja seostatud õpetused võivad paremini meelde jääda.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Tere.
    Proovin sind jälle kirjutama innustada mingi salaplaaniga :D
    Õppimise juures on tähtis paljude asjade tegemisel harjutada ennast mõtetega nii tegevusrohke elu suhtes. Ise teen oma lehekülje jaoks isegi eksamipäevadel tihti tundide jagu uurimistööd (hinded on küll keskpärased). Katse mõttes saaksid vaadata, kas suudad kooli ja töö kõrval ka siin või oma teistel lehekülgedel õpetamisega või meelelahutusega tegeleda. Aitab võib-olla vastutustunnet ja enesekindlust planeerimisel arendada

    ReplyDelete
  4. Ausalt öeldes.. sinu järjekindlus blogi pidamises on tõeliselt tähelepanuväärne. Et sa ei jäta seda kiirel ajal unarusse. Ma proovin endast praegu ellu jäämise nimel lihtsalt iga päev parima anda :).

    ReplyDelete