07 December 2009

Kellele ei meeldiks tantsida?


Laupäeval sai alguse vist selle hooaja kõige higisem ja särtsakam järjelugu- Hannes läks tantsutrenni!
Kui küüslauk ravib terveks sajast erinevast haigusest, siis tantsimine arendab vähemalt 7 erinevat võimet. Näiteks: tantsimine arendab rütmitunnet ja koordinatsiooni. Lisaks on tantsima õppimisel väga oluline jäljendamise oskus. Õpilane peab suutma kopeerida oma treeneri ettenäidatud liigutusi. Lapsena toimub kõik õppimine tänu jäljendamisele ja see on inimesele väga loomulik õppemeetod, kuid täiskasvanuna uuesti sellist "primitiivset" meetodit kasutada ei olegi nii lihtne. See eeldab ikka väga suurt tähelepanu suunamist kahele objektile korraga- inimesele, kes näitab liigutusi ette ja enda kehale, et panna käed-jalad õigeid asju tegema. Lisaks kehale teeb tantsimise ajal trenni  ka mõistus. Kõik need sammud ja sammude kombinatsioonid on ju vaja meelde jätta! Niisiis on lisaks lihastoonuse tõstmisel ka mälufunktsioonidele toniseeriv toime.
Ka psüühikale mõjub tantsimine suurepäraselt. See on üks parimaid viise vabaneda pingetest, unustada mured ja lihtsalt lasta oma tunded valla ja avastada ennast. See võib vabastada kompleksidest ja anda enesekindlust. Kui tantsitakse koos parteneriga, siis õpetab see paindlikkust ja koostöö tegemist.
Esimesest trennist on Tagatargemate kodulehel üleval lühike, hoogne ja lõbus video Hannese esimesest trennist. Vaata seda tagatargemate kodulehelt ja terve saadet saab vaadata SIIT .

No comments:

Post a Comment